Bezienswaardigheden in Lissabon

Blog Bezienswaardigheden in Lissabon

Heb jij een trip op de planning staan naar deze bruisende stad? Dan heb je zeker wel een paar dagen nodig om alle highlights te bezichtigen. Lissabon is namelijk gevuld met gekleurde gebouwen, smalle straatjes en gezellige terrassen. Hieronder lees je alle activiteiten in Lissabon die niet mogen ontbreken op jouw lijstje.

Tram 28

Lissabon staat bekend om de gele trams. Vooral tram 28 is bekend onder de toeristen. Met deze lijn ga je namelijk langs de historische wijken Graca, Alfama en Baixa. De trammen rijden door de smalste straatjes van de stad. Een ritje met deze tram kost drie euro en het maakt niet uit waar je uitstapt. 

Castelo de São Jorge

Het bekendste kasteel in Lissabon wordt de Castelo de São Jorge genoemd. Het kasteel is gebouwd op een heuvel met een hoogte van 110 meter. Als je het kasteel hebt beklommen, heb je prachtig uitzicht over de stad en over de rivier de Taag. Helaas werden delen van dit kasteel beschadigd tijdens de aardbeving van 1755, maar gelukkig kon het netjes worden gerestaureerd.

Alfama 

Alfama is de oudste wijk van Lissabon. De wijk kenmerkt zich door zijn pittoreske wijk met smalle straatjes en vele trappen. Geniet van de traditionele muziek en leer de Portugese cultuur kennen.

Ponte 25 de Abril

Op 25 april 1975 kwam er een einde aan de dictatuur in Portugal. Naar aanleiding van deze dag is er een stalende hangbrug gebouwd. De brug bestaat uit een zesbaansweg en een spoorlijn. Als je over deze brug rijdt, heb je fantastisch uitzicht op de stad.

Recente berichten