Hier de handigste schoonmaaktips

Blog Hier de handigste schoonmaaktips

Tegenwoordig bestaat er voor elk schoonmaakprobleem wel een schoonmaakmiddel. Dit betekent dat jij jouw kast vol hebt staan met allerlei bussen schoonmaakmiddelen. Echter, is dit helemaal niet nodig. In dit artikel vind jij handige tips dat jij op een eenvoudige manier jouw huis spik en span kunt maken.

Badkamer

Vaak vinden mensen het lastig om de voegen tussen de badkamertegels schoon te krijgen. Enkel met een mengsel van bleek en soda ben jij al ver op weg. Smeer dit goedje in de voegen en laat het een kwartier intrekken. Spoel het daarna af en klaar is Kees. Daarnaast is kalk een veelvoorkomend probleem, bijvoorbeeld aan de douchekop. Leg de douchekop in een emmer met azijn en laat dit een halfuur intrekken. Vervolgens spoel je de douchekop af met water. 

Woonkamer

Stof is vervelend en komt √°ltijd terug. Behalve voor je kleding kun je ook een kledingroller gebruiken voor de bank, kussens en lampenkappen. Ook zijn wegwerpdoekjes ideaal voor het verwijderen van stof, het schoonmaken van de wc en voor vuil op de keukentafel. Bovendien geeft de stofzuiger vaak een vieze geur af. Dit kun je eenvoudig oplossen door wat waspoeder op te zuigen.

Keuken 

Je kunt verstoppingen in de afvoer voorkomen door elke dag koffiedrab door de gootsteen te spoelen. Je kunt ook Senseo-padjes openmaken en door de afvoer spoelen. Daarnaast is de afzuigkap ook weleens aan een schoonmaakbeurt toe en dan vooral het rooster: leg dit rooster zonder filter in de vaatwasser. Als je geen vaatwasser hebt, kun je het rooster onderstrooien met soda en afwasmiddel. Leg dit goedje in heet water en jouw afzuigkap is weer klaar voor gebruik.

Recente berichten